Eierne

Kulturhuset vil være privat, og vil driftes av et nytt, ideelt AS (Drammen kulturhus AS, orgnr: 830 316 892). Initiativtakere er Frode Bjørnstad, Rune Valle Tangen, Marit Stokkenes og Solveig Røine. 

Eierne har til sammen stor og bred kompetanse innen servering, booking, markedsføring og konseptutvikling fra kultur- og serveringsbransjen, samt et stort nettverk både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Frode Bjørnstad, Rune Valle Tangen og Marit Stokkenes er medeiere i kulturbyrået Romfarer United som de siste fem årene har markert seg som en av Drammens mest aktive kulturarrangører. Romfarer står også bak festivalene Plenen, Drammen litteraturfestival og Drammen jazzfestival. I 2020 ble Romfarer United nominert til prisen «årets nykommer» på Arrangørprisutdelingen på Bylarm. Samme år ble de av Drammens Tidende nominert som «årets navn». 

Solveig Røine har lang fartstid fra hotell- og serveringsbransjen og er eier av de populære stedene Jovialen (Drammen stasjon og Drammensbiblioteket) og Hos Solveig. Hun har også hatt det overordnede matansvaret på Globusfestivalen. De siste årene har Hos Solveig markert seg som en populær, liten kulturoase i byen med regelmessige intimkonserter.