Robert Ellis (US)

Robert Ellis (US)

Den amerikanske singer-songwriteren og multiinstrumentalisten Robert Ellis er kjent for sin unike blanding av country, folk og rock – og 13. oktober kommer han til Drammen kulturhus!

Med sitt særegne musikalske talent og sine inderlige tekster har Ellis etablert seg som en unik stemme på den amerikanske musikkscenen. Hans nydelige, nye album «Yesterday’s News» er spilt inn live på bare to dager, og er så nedstrippet som det kan bli. Den feirede låtskriverens delikate tenor akkompagneres her kun av kassegitar, kontrabass og sparsommelig perkusjon. Arrangementene er harmoniske og sofistikerte, og gir assosiasjoner til artister som Nick Drake og Richard Thompson.

Det nye albumet står i kontrast til hans forrige og flotte crooner-aktige album «Texas Piano Man». Gjennom fem soloplater har Ellis flørtet med alt fra Paul Simon og John Prine, til Elton John og Joni Mitchell. Ellis’ subtile opptredener rører ved bittersøt lengsel som hos Chet Baker, samt den lekne vemodigheten til Bill Evans og Jim Hall – og det er bare å glede seg til en kveld med stor musikalitet i Kulturhuset!

«… musical daring and impeccable songcraft.» (NPR)
«… sharp eye for storytelling.» (Rolling Stone)