Gyldenløwe Brygge – 10 år // Drammen kulturhus
Gyldenløwe Brygge – 10 år

Gyldenløwe Brygge – 10 år

For 10 år siden, 24. oktober 2014, sto det nye tradjazzbandet Gyldenløwe Brygge på scenen for første gang. Debuten var på Skur1 og bandet var et nytt friskt pust blant de 5-6 etablerte New Orleans-jazzband som fantes fra før i Drammen. Etter debuten har bandet bare blitt bedre og bedre og er nå etterspurt på de fleste jazzklubber rundt på Østlandet.

Nå vil de feire sitt jubileum med en konsert på Kulturhuset. Bandet rekker akkurat hjem fra sin årlige turné til de norske Sjømannskirkene i Spania, og lover et program som vil fenge. Kanskje får vi også et gjensyn med tidligere medlemmer i bandet. Gutta i bandet har en enorm spilleglede og en energisk spillestil. Denne gangen slår de også skikkelig på stortromma og tar med seg to kvinnelige vokalister!

Anna Skjelbred: Anna har studert utøvende klassisk sang ved Musikkonservatoriet og jobber nå som musikkpedagog ved Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg i tillegg til å være freelance sanger med en rekke band. Anna har en nydelig jazz-stemme! 

Lena Jørgensen: Lena har sunget med Gyldenløwe Brygge tidligere. Hun gjorde da en låt komponert av Quincy Jones: «Miss Celie’s Blues (Sister)». Orkesteret og Lena gjorde et arrangement hvor de la seg tett opp til utgaven som Molly Johnson hadde spilt inn tidligere. Dere skal ikke se bort fra at denne låta kommer på programmet igjen. Lena er aktiv i gruppen The Amazing Wannabees og har gjort gjesteopptredener med bl.a Jahn Teigen, Eldar Vågan og Heine Totland. 

Besetning: Steinar Hannevig, klarinett/sax, Bjørn Skjelbred, trompet/flügelhorn/vokal, Arne Opsahl, trombone/vokal, Vidar Tjøtta, piano, Runar Gustavsen, banjo/gitar/vokal, Jan-Eirik Eide Hansen, tuba/vokal, Erik Fingalsen, trommer

Dørene åpnes klokken 18:00 // Konsertstart klokken 19:00