Elin Eggen Band og Rudi Remme & the Happy Oldtimers

Elin Eggen Band og Rudi Remme & the Happy Oldtimers

Dobbeltkonsert: To frontfigurer med sine historier, og sine band.

Elin Eggen Band

«Kvinnen som ikke visste at hun var en sangfugl» ville kanskje Stieg Larsson hatt som tittel, hvis han hadde skrevet boka om Elin Eggen.

I over femti år hadde Elin Eggen levd et rikt og godt liv, helt uvitende om at hun hadde en artist, sanger, gitarist, låtskriver og bandleder boende inne i seg. Dette endret seg i oktober 2017 da hun kom i kontakt med noen av personene som skulle bli hennes medsammensvorne i Elin Eggen Band. Det å opptre foran publikum og å øve og samarbeide med musikere (som nok hadde en litt mer rufsete omgangstone enn det hun var vant til i frisørsalongen), ga Elin et kick og inspirerte henne til å fordype seg i musikk og tekst, og å gradvis stole mer på egne kunstneriske evner. Baksiden av medaljen for Elin, slik hun er skrudd sammen, er at det å fordype seg virkelig betyr å fordype seg. Melodi- og tekstlinjer snurrer og går slik at det kan gå ut over både Elin og hennes nærmeste, dagligliv og nattesøvn. Bandet derimot gnir seg i hendene, stemmer instrumentene, sjekker væskebeholdningen og tar imot nye låter med åpne armer.

Elin Eggen er sangfugl, akustisk gitarist og seremonileder, og med seg i tykt og tynt har hun Frode Skinstad, Tom Marlon Jonli, Harald Torjusson og Henning Remme. Det går an å finne Elins musikk på Spotify o.l., men Elin og bandet blir enda gladere om du dukker opp på konsertene.

Rudi Remme & the Happy Oldtimers

Ved kanten av Lierskogens skoger, ved en åker på en gård, i gårdens påbygg og ned en kjellertrapp; der var det i mange år svært sannsynlig å finne Rudi Remme med kassegitaren sin. Gitaren fulgte musikkens tempo med stødig rytme, akkurat som dieselmotoren til traktoren som pløyde åkrene rett utenfor, og gitarens akkordrekker åpnet opp et landskap der melodiene hans falt på plass og blandet seg med lukten av murpuss, diesel, jord og duenes kurring et sted inne i granskogen. Rudi skrev om kjærlighet og samhold, men også om hvordan han hadde havnet der i kjelleren, hvordan det var å være der og om komme seg ut. Det kan komme sterke låter ut av slikt.

Og det har det blitt!

Folk som bare må spille musikk bumper før eller siden borti hverandre, og det var også tilfelle da Rudi Remme & the Happy Oldtimers kom sammen. Sangene Rudi skapte der i kjellern ble spica opp med bass, trommer og vrenggitar fra småbyen, men selv om utgangspunktet er et trangt kjellerrom betyr ikke det at ikke mulighetene er «wide open». Bli med oss, da vel!

Rudi Remme & the Happy Oldtimers er:

Rudi Remme – Henning Remme – Lasse Wahl – Frode Skinstad

Valgfri billettpris:

På denne konserten har vi valgfri billettpris – velg mellom fire priser fra 75 til 400 kroner! Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne komme til oss på kulturarrangementer, uavhengig av økonomi. På denne konserten kan du derfor velge mellom 4 kategorier billettpris etter hva som passer best for deg.