Drammen Poesiklubb: Jan Erik Vold / Linda Klakken / Åpen mikrofon / Musikalsk innslag

En legende er ventet på besøk i Kulturhuset vårt: Endelig er poesiens «Grand Old Man» Jan Erik Vold tilbake i Drammen! Han og Linda Klakken inntar Drammen poesiklubb mandag 26. februar. I tillegg blir det selvsagt åpen mikrofon samt musikkinnslag ved Robert Rustad Amundsen (gitar og vokal) og Ole Jørn Myklebust (trompet).

Gratis inngang.
Dørene åpnes kl. 18.00 / Starter kl. 19.00

Linda Klakkens første diktsamling, «Mamma, kone, slave» (2013) fikk mye oppmerksomhet da den kom, og ble omtalt som en av årets beste bøker. Språket er preget av virkelighetsnære og tilgjengelige bilder. Den lavmælte stilen bringer leseren tett på tekstene, og gjør at de hverdagslige erfaringene kan oppleves nære og relevante. Koblingen til beatpoesien er fremtredende i Klakkens diktsamlinger. Klakken har siden etablert seg som lyriker med diktsamlingene «Skriv ferdig boka om livet ditt» (2014), «Åtte minuter» (2015) og «Det fins et rom i meg som står tomt» (2018). Et gjennomgående tema i Klakkens forfatterskap er nærbilder av tilværelsen som skeiv. Beskrivelsen av den skeive familien og andre minoriteter er gjennomgående normaliserende, og utfordrer tradisjonelle, stereotype og politiske narrativ.

Jan Erik Volds store gjennombrudd kom med «Mor godhjertas glade versjon. Ja» fra 1968. Motivene er ofte hverdagsnære og konkrete, og holdningen er livsbejaende. Det er her vi finner Volds kanskje mest kjente dikt, «Tale for loffen», som viser den karakteristiske poetiseringen av trivielle ting. Den siste samlingen fra det meget aktive 1960-tallet introduserer igjen et ganske annerledes prosjekt, «Kykelipi» (1969). Her møter vi en mer anti-poetisk, humoristisk, av og til ironisk, ja, fandenivoldsk dikter, som for eksempel i «Faen i helvete diktet» og «Kulturuke»-diktet. Formen er denne gang mye strammere, mange av diktene er svært korte, og leken med linjedelingen blir stadig mer raffinert. (Kilde: Store Norske Leksikon)