Drammen Poesiklubb #8

Drammen Poesiklubb #8

Drammen poesiklubb med ny poesikveld på Drammen kulturhus!

Denne gangen har vi invitert to veldig fine poeter og får et musikalsk innslag utenom det vanlige. Velkommen til en kveld for lytting og deltakelse. Vi ønsker oss mange bidrag på åpen mikrofon, men ønsker du bare å oppleve poesi fra øverste hylle er du hjertelig velkommen.

Aina Villanger debuterte i 2012 med langsang, en subjektiv og energisk skapelsesberetning i diktform, som fikk strålende mottakelse. I 2017 kom prosaverket Baugeids bok, som ble nominert til Ungdommens kritikerpris. I 2018 ble Villanger tildelt Tanums kvinnestipend. Nattnød er hennes tredje bok. I 2019 ble hun tildelt Stig Sæterbakkens minnepris for bøkene Langsang (2012), Baugeids bok (2017) og Nattnød (2019).

Dan Aleksander Andersen er født i 1982 i Hurum. Han debuterte i 2010 med diktsamlingen Evighetsarbeid. I 2012 utkom Krise i Jammerdarn.
I 2014 ga han ut sin tredje diktsamling, Mirakelet. I 2015 ga han ut Flaggtale. I 2019 kom diktsamlingen Vind i Værhanen, og i 2021 ga han ut Nedstyret poesi. Hans siste samling er Falt i det fri som utkom i 2023. Andersen er sjefsredaktør for skjønnlitteratur i forlaget Bonniers.

Musikk og videokunst ved S.J.E.L. som er: Sissel Johansen: video og Eirik Lie: bassgitar, elektronikk Eirik Lie har vært innom de fleste sjangre siden midten av sekstitallet, og også jobbet mye med lyd til teater, film og installasjoner. Ved hjelp av loops og elektronikk improviserer han frem musikken lag for lag. Uventede ting kan oppstå. Definitivt ikke dansemusikk, men likevel mye bevegelse. Sissel Johansens videoer tar for seg repetisjoner, som f.eks. i vannbevegelser. Lange tagninger med små variasjoner hele tiden, noe som smelter godt sammen med Eiriks ambiente lydlandskap.