Drammen jazzfestival: Winnæss, Rud, Kamfjord, Antonsen + Pilfink

Drammen jazzfestival: Winnæss, Rud, Kamfjord, Antonsen + Pilfink

Velkommen til jazzfestivalfredag. Dørene åpnes kl 18.00.

Kl 19.30
Pilfink
Spurven pilfink lever i bygater og bygdeskoger. Den er modig og rask og sårbar. 

Det unge Pilfink-bandet debuterte på stor scene i festivalgata på Kongsberg Jazzfestival i år. Kongsberg-jobben var spillejobb nummer to for trioen. Det første oppdraget var i en bursdag. De tre 17-åringene er Julian Lenth-Johannesen på trommer og vokal. Christina Lilja Wallumrød på keyboard og vokal. Bergljot Bjella på bass og vokal. De tre møttes på musikklinja på Oslo By Steinerskole.

Pilfink gjør egne tolkninger og versjoner av låter av blant andre Esperanza Spalding, Hiatus Kaiyote, Fieh, Gurls og Helen Eriksen. Pilfink har også noe selvlaget materiale.

Kl 20.30 + 21.30
Winnæss/Antonsen/Kamfjord/Rud

Samarbeidet mellom saksofonisten Jørn Winnæss og pianisten Ivar Antonsen startet for ca. et halvt år siden. Først ble det trio med gitaristen Frode Kjekstad og nå kvartett med bassisten Olaf Kamfjord og trommeslager Espen Rud. Kvartetten spiller originale komposisjoner av Winnæss og Antonsen samt standardlåter som har fått nye opplegg gjennom egne arrangementer. Det tilstrebes en markant, moderne swing i de raske låtene, og de langsomme låtene fremhever kvartettens mål om å skape klanglige og harmonisk rike stemninger.Espen Rud – trommer, Ivar Antonsen – piano, Olaf Kamfjord – bass, Jørn Winnæss – alt saxofon.

Jørn Winnæss, altsaksofon
Ivar Antonsen, piano
Olaf Kamfjord, bass
Espen Rud, trommer